VARSTVO OSEBNIH PODATKOV
S 25. majem 2018 stopijo v veljavo spremembe predpisov na področju varstva osebnih podatkov na območju EU (GDPR). Namen sprememb je poenotiti pravila za varstvo osebnih podatkov na območju EU in predvsem zagotoviti še bolj skrbno ravnanje z osebnimi podatki v vseh organizacijah, ki obdelujejo osebne podatke.

Namen Politike varstva osebnih podatkov je seznanitev uporabnikov ter drugih oseb z nameni in podlago obdelave osebnih podatkov s strani CraftArt ter pravicami posameznikov na tem področju.

V Politiki so skladno z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju Splošna uredba o varstvu podatkov), zajete
naslednje informacije:
– kontaktne informacije CraftArt in kontakt pooblaščene osebe za varstvo podatkov,
– namene, podlage in vrste obdelave različnih vrst osebnih podatkov posameznikov
– posredovanje podatkov tretjim osebam in v tretje države,
– čas hrambe posameznih vrst osebnih podatkov,
– pravice posameznikov v zvezi z obdelavo osebnih podatkov,
– pravica do vložitve pritožbe v zvezi z obdelavo osebnih podatkov.

Upravljavec osebnih podatkov posameznikov, ki se obdelujejo v skladu s Politiko varstva osebnih podatkov, je CraftArt, Tjaša Radojevič s.p. V CraftArt je imenovana pooblaščena oseba za varstvo podatkov, ki je dosegljiva na elektronskem naslovu info@craftart.si.

PIŠKOTKI
Ponudnik na spletni strani uporablja piškotke. Piškotki so tekstovne datoteke, ki se ob obisku in uporabi spletnega mesta shranijo na uporabnikovo napravo, s katero uporabnik dostopa do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta lahko ponudnik dostopa do (osebnih) podatkov na uporabnikovi napravi, ki so se zbrali s pomočjo piškotkov. Ponudnik vam s pomočjo piškotkov zagotavlja boljše ter uporabniku bolj prijazno in osebno prilagojeno delovanje in prikazovanje spletnega mesta, obenem pa mu piškotki pomagajo pri analizi uporabnikov, beleženju obiska (statistični nameni) ter za bolj učinkovito oglaševanje. Piškotki opravljajo številne funkcije – omogočajo sledenje obiska spletnih strani, omogočajo različne kampanje in popuste. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo obveznih piškotkov in zbiranja vaših podatkov za zasebne in zaupne namene s področja spletne trgovine. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko CraftArt med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).
Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravljanje s podatki
Upravitelj CraftArt lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. CraftArt podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje. Podatki, ki jih CraftArt zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov CraftArt.

Zbiranje podatkov
Družba samodejno zbira podatke o uporabi teh strani, predvsem podatke, katere strani so največkrat obiskane, koliko obiskovalcev dnevno obišče te strani in koliko časa obiskovalci ostanejo na posamezni strani. Ti podatki ne omogočajo vpogleda v osebne podatke uporabnikov. Družba podatke o obiskanosti www.craftart.si uporablja za lastne potrebe. Vaš IP naslov je popolnoma anonimen. Kakršnekoli podatke, ki jih bo družba pridobila na kakršenkoli način preko spletnih strani, so namenjeni izključno za komercialno rabo družbe in jih bo družba varovala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 59/1999, 57/2001, 59/2001) in Obligacijskem zakoniku. Družba osebnih podatkov uporabnikov ne bo posredovala nobeni drugi fizični ali pravni osebi brez izrecnega dovoljenja uporabnikov. Kupec z registracijo in/ali z oddajo naročila na spletni strani izrecno soglaša, da lahko ponudnik obdeluje pridobljene osebne podatke (ime in priimek, naslov prebivališča, elektronski naslov in morebitne druge podatke, ki jih ponudniku za namene izpolnitve pogodbe – naročila posreduje kupec). Zaradi sodelovanja z zunanjimi izvajalci si pridržujemo pravico podatke posredovati tretjim osebam. Vsi poslovni partnerji so zavezani varovanju podatkov. Vsak kupec mora soglasje za izvajanje neposrednega trženja prek elektronske pošte ponudniku izrecno podati soglasje tudi ob registraciji in/ali oddaji naročila na spletni strani z označitvijo »Prijavite se na novice«. V nasprotnem primeru neposrednega trženja prek elektronske pošte kupec ne bo deležen s tem pa tudi ne bo predhodno obveščen o spletnih akcijah ponudnika. CraftArt ne more biti odgovoren za vašo vsebino ali za gradivo, ki ga drugi prenesejo v storitve in ga z njihovo uporabo hranijo ali delijo z drugim. CraftArt, Tjaša Radojevič s.p. je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja CraftArt zbira naslednje uporabnikove podatke:

ime in priimek,
naslov in kraj bivanja,
naslov elektronske pošte,
uporabniško ime,
kontaktno telefonsko številko,
geslo v šifrirani obliki,
ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu CraftArt.
Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Za prenos, izbris ali vpogled v evidenco vaših podatkov nam pišite na info@craftart.si.