3.80 4.60 

Količina: 80ml

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategoriji: ,

Opis

Barva Marabu BasicAcryl je izredno voljna in zato preprosta za nanašanje. Vsi barvni odtenki so briljantni, obstojni proti bledenju, se dobro mešajo med seboj (tudi kovinsko zlata in kovinsko srebrna), po potrebi jih lahko redčite z vodo. Barve se hitro sušijo, zato jih lahko zelo hitro ponovno prebarvate, so tudi dobro prekrivne, ko se posušijo so odporne proti vodi.
Na podlago jih lahko nanašate s čopiči, lopaticami ali noži. Odlične rezultate lahko dosežete v prav vseh akrilnih slikarskih tehnikah na platnu, papirju, kartonu, lesu, na zraku sušečih modelirnih masah in še nekaterih drugih podlagah.
Akrilne barve Marabu BasicAcryl lahko odlično kombinirate z ostalimi akrilnimi barvami, npr. Marabu Decorlack Acryl ali Marabu Decormatt Acryl. Možnosti so skoraj neomejene: barve se lahko poljubno prekrivajo, med seboj se lahko mešajo brez omejitev, z enimi se lahko poudarijo druge. Možnosti so še večje, če uporabite katerega od številnih dodatkov za akrilne barve Marabu, kot npr.: strukturne paste, strukturne gele, modelirne paste ali različne lake. Seveda pa barve Marabu BasicAcryl niso primerne samo za slikanje, z njimi lahko npr. ustvarjate najrazličnejše vzorce na izdelkih domače obrti, uporabite pa jih lahko tudi pri likovnem pouku.

Navodilo za uporabo:
Barvo pred uporabo dobro pretresite. Na podlago jo lahko nanašate s čopiči, lopaticami ali noži. Če slikate s čopiči, uporabite trše čopiče, če želite, da bodo sledi čopiča vidne. V nasprotnem primeru uporabite mehkejše čopiče. S ploščatimi in prožnimi sintetičnimi čopiči lahko enakomerno pobarvate večje površine. Vsi barvni odtenki se lahko med seboj poljubno mešajo. Barve Marabu-BasicAcryl lahko redčite z vodo. Podlaga, na katero jih nanašate, ne sme biti mastna ali prašna. Temne podlage lahko najprej grundirate (priporočamo Marabu Gesso).
Barve se sušijo 10–20 minut (odvisno od debeline nanešenega sloja). Ko se posušijo, so vodoodporne. Po končanem delu ves uporabljen pribor očistite z vodo. Lahko uporabite tudi milo.
Želimo Vam veliko veselja in uspeha pri delu.

Dodatne informacije

Barva

Bela, Bordo rdeča, Češnjevo rdeča, Črna, Listnato zelena, Mandarina, Rumena, Sivka, Škrlatna, Sr. modra, Sr. rjava, Srebrna, Zelena, Zlata